IONA-viering: Neem mij aan zoals ik ben

De kracht schuilt vaak in de eenvoud, zo ook bij de Ionaviering die zondag 3 maart gehouden werd in het VanGoghkerkje. Gewoon jezelf zijn, even tot rust komen bij mooie, ingetogen liederen, zachte muziek of momenten van stilte. Een kaars opsteken voor wie of wat jij belangrijk vindt. Je geborgen weten in het kerkje, weten dat God je aanneemt zoals je bent.

Geen preek vanaf de kansel, maar in het midden van de gemeente verzorgde pastor Van Steenoven een lezing met korte uitleg. De samenwerking tussen onze Rooms-katholieke zusterkerk en de Protestantse Kerk Zundert past helemaal in de traditie van Iona. Iona staat voor een oecumenische gemeenschap van mensen die nieuwe wegen zoeken om te leven naar het Evangelie.

Aan deze viering werd medewerking verleend door pastor Jan van Steenoven, predikant (en voor de gelegenheid ook gitarist en accordeonspeler Andre Vlieger), fluitiste Anneke van der Streek en zanggroep Multiple Voice o.l.v. René Dentro en organist Jan-Sjoerd van der Vaart.

Neem mij aan zoals ik ben

Zuiver uit wie ik zal zijn

Druk uw zegel op mijn ziel

En leef in mij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even bijpraten.....(voorheen: de pastorale kring)

Dat is wat we willen met onze maandelijkse ontmoetingen in Rijsbergen.

Op elke laatste dinsdag van de maand komen we bij elkaar,

wij, dat zijn in de regel leden van de Protestantse Gemeente te Zundert.

We komen bij elkaar omdat we behoefte hebben aan contact,

we komen bij elkaar om te delen wat ons bezig houdt, inspireert en bemoedigt.

Maar we komen vooral bij elkaar om andere mensen

in informele sfeer te ontmoeten rond een kopje koffie.

We ontmoeten elkaar zo mogelijk bij de deelnemers thuis.

Het aantal vaste deelnemers is de laatste jaren minder geworden. 

Wij kunnen ons niet voorstellen dat er niet meer mensen

zijn die gewoon behoefte hebben 

aan een moment voor elkaar met een kopje koffie.

Heeft u belangstelling?

Geef het door via

Iedereen is van harte welkom.

 

ds. André Vlieger

 

 

UITNODING FILMVERTONING SCHETSEN UIT ZUNDERT

25 FEBRUARI 11.30 MUSEUMCAFE - Markt 27 Zundert

 Beste kerkgenoten,

Graag nodigen we u uit voor de vertoning op groot scherm van de film van Stella van Voorst. Verschillende kerkgenoten figureren in de film. Ontvangst met een kop koffie of thee na de dienst van 25 februari en aansluitend de film met een introductie door Stella.

 Stella van Voorst is documentairemaker en verbleef in september 2022 in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis in Zundert. Gewend aan filmprojecten die vaak jaren duren wilde ze hier juist al improviserend werken. Zonder voorbereidingen en zonder filmplan, reageren wat er op haar pad kwam. Het was haar eerste bezoek aan Zundert.

 Al op de eerste dag dat ze door het dorp zwierf raakte ze verzeild in de wereld van het dahlia corso. Luidruchtig, kleurrijk, uitbundig. Een maalstroom aan indrukken. Na zes dagen volgde de stilte en een creatieve crisis. Ze besluit zich op haar directe omgeving te richten. Op de perenboom, het graf van Vincent de eerste, de hervormde kerk waar vader van Gogh preekte en op Vincent van Gogh zelf. Het resultaat is een portret van Zundert in de vorm van filmschetsen en persoonlijke observaties in briefvorm.

 Aanmelden svp via: of 076-5978590 ivm aantal stoelen.
Heel graag tot dan!

Ron Dirven en Eva Geene