Schetsen uit Zundert

UITNODING FILMVERTONING SCHETSEN UIT ZUNDERT

25 FEBRUARI 11.30 MUSEUMCAFE - Markt 27 Zundert

 Beste kerkgenoten,

Graag nodigen we u uit voor de vertoning op groot scherm van de film van Stella van Voorst. Verschillende kerkgenoten figureren in de film. Ontvangst met een kop koffie of thee na de dienst van 25 februari en aansluitend de film met een introductie door Stella.

 Stella van Voorst is documentairemaker en verbleef in september 2022 in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis in Zundert. Gewend aan filmprojecten die vaak jaren duren wilde ze hier juist al improviserend werken. Zonder voorbereidingen en zonder filmplan, reageren wat er op haar pad kwam. Het was haar eerste bezoek aan Zundert.

 Al op de eerste dag dat ze door het dorp zwierf raakte ze verzeild in de wereld van het dahlia corso. Luidruchtig, kleurrijk, uitbundig. Een maalstroom aan indrukken. Na zes dagen volgde de stilte en een creatieve crisis. Ze besluit zich op haar directe omgeving te richten. Op de perenboom, het graf van Vincent de eerste, de hervormde kerk waar vader van Gogh preekte en op Vincent van Gogh zelf. Het resultaat is een portret van Zundert in de vorm van filmschetsen en persoonlijke observaties in briefvorm.

 Aanmelden svp via: of 076-5978590 ivm aantal stoelen.
Heel graag tot dan!

Ron Dirven en Eva Geene